הנה תיאור מקרה קלאסי: ליוויתי לקוח בבניית חנות אונליין. מה זה אומר ליוויתי? התעקשתי, עודדתי, דחפתי וכמובן הכנתי את כל התוכנית השיווקית לאתר. ואז, אחרי תקופה של צמיחה הדרגתית הגיעה הקורונה ובעוד שהחנויות עמדו נטושות האתר מכר ומכר ומכר.
מקרה נוסף: בשנה האחרונה אני מקדמת אתר אונליין מתחום המזון. אחרי הכפלה של המכירות ב-2019 הגיעה הקורונה ושוב הגענו לשיאים מטורפים.
בשני המקרים אחרי שנגמר הסגר האתר תיפקד פי 2-3 טוב יותר מכפי שהיה לפני הקורונה.
בשני המקרים, בתחילת התהליך האתרים עבדו "על אש קטנה" ובעזרת קידום טוב צמחו והכפילו את עצמם.
בשני המקרים, בתחילת התהליך הלקוחות לא התייחסו לאתר כי הם הורגלו לרכוש בחנויות הרגילות. אבל עם התמדה ופרסום קבוע של "הזמינו באתר" המכירות צמחו עוד ועוד.
בשני המקרים לא מדובר בקסם שקרה בן-לילה. עבדנו על זה וכשעובדים נכון ההשקעה משתלמת!
המלצות שיווקיות:
1. אם עדיין אין לעסק שלך אתר, צריך לבנות אותו עכשיו. לוקח זמן לקדם אתר ולגרום ללקוחות להתרגל לקנות בו ולחזור אליו שוב. זה קשור לחוויית קנייה ונאמנות ולא רק לתקציב הפרסום.
2. ההקמה של חנות אונליין לוקחת זמן: אחרי הבנייה צריך להעלות אליה פריטים, לתחזק אותם, לארוז ולשלוח הזמנות וכן הלאה. תוכנית העבודה צריכה לקחת את כל זה בחשבון.
3. קידום של חנות אונליין לוקח זמן או עולה הרבה, או גם וגם. במקרים מסוימים אפשר להשתמש בשיטות נוספות שיכולות לקדם את האתר יותר מהר ובפחות כסף. לפרטים נוספים אפשר לפנות אליי.
3. לא תמיד צריך חנות אונליין! מעבר לעלות הבנייה יש עלות גבוהה לתחזוקה ולניהול אתר חנות. יש עסקים שישיגו יותר רווח דווקא מאתר תדמית שמייצר הזמנות טלפוניות. כדי לקבוע מה נכון עבורך מומלץ להכין תוכנית שיווק אסטרטגית. זה יכול לחסוך הפסדים.
איזה אתר? בשביל זה כדאי להתייעץ עם מומחה שיווק ואתרים כמוני.
לייעוץ טלפוני חינם אפשר לתאם איתי: 052-6848604
כותבת המאמר: רחלי נטע, אשת שיווק