2023 מביאה איתה מגוון אפשרויות בבניית אתרים. בניית אתרים הופכת נגישה וידידותית עם מגוון רחב יותר של כלי תכנות, פלטפורמות חכמות ופתרונות שמאפשרים לנו לבנות אתרים מתוחכמים גם ללא קידוד יקר. הנה כמה מהמגמות והפיתוחים שאנחנו מתלהבים לגביהם:
בינה מלאכותית (AI) פועלת לטובתך:
רכיבים מתקדמים של AI משולבים בבניית אתרים כדי לשפר את העיצוב, התפעול וחוויית המשתמש. מנקודת המבט שלנו אנחנו הכי מתלהבים מכלים ורכיבים שמשפרים את השיווק והקידום, אבל גם מכלים אוטומטיים שעוזרים עם תמיכת לקוחות ומשימות אחרות.
למה אנחנו מתלהבים? כי מנקודת המבט שלנו, כחברה לקידום אתרים, אתר יפה הוא רק נקודת הפתיחה. ללא הנעה טובה לפעולה וקידום נכון האתר נשאר יפה אבל סטטי. לפעמים זה כל מה שצריך – אבל ברוב המקרים נרצה שהאתר יהפוך לנכס דיגיטלי. הכלים החדשים עוזרים לאתרים שאנחנו בונים להיות יותר ממירים וגם להתקדם מהר יותר בדירוג של גוגל.
עיצוב רספונסיבי משופר:
בתחומים מסוימים אחוזי הגלישה הסלולרית מגיעים ל-90% ואף יותר. עם נתונים כאלה אין פלא שאנחנו מתמקדים יותר בעיצוב רספונסיבי, שנראה טוב בטלפון. בוני אתרים בכל העולם מתמקדים היום בהתאמת העיצוב לגדלים ורזולוציות מסך שונות בסלולר.
נגישות:
מטרת רכיב הנגישות היא להקל על אנשים עם מוגבלויות לגלוש באתר ולהנות מוויה טובה, שמתאימה להם. ככל שאנשים הופכים מודעים יותר לחשיבות הנגישות, בוני אתרים משלבים יותר ויותר תכונות שמקלות על אנשים עם מוגבלות להשתמש באתרים שלהם. זה כולל תכונות כמו ניווט במקלדת ותאימות לקורא מסך.
כהערת אגב, רוב בעלי האתרים בישראל מתייחסים לרכיב הנגישות כ-"דרך להימנע מתביעות משפטיות". אני ממליצה לזכור שהרכיב נועד להגדיל את כמות הגולשים באתר.
אינטגרציה עם כלים אחרים:
קל יותר לשלב כלים ופלטפורמות באתרים, כמו רכיבי מסחר אלקטרוני, מדיה חברתית, אנליזה של האתר ועוד. בשורה התחתונה – קל לבנות אתר מתוחכם ומתקדם יותר מאי פעם בעבר, בלי ההוצאה הכרוכה במערכות מורכבות ושעות תכנות יקרות.
לסיכום, בניית אתרים ב-2023 היא נגישה וידידותית יותר מאי פעם, עם מגוון רחב של כלים ותכונות שמקלים על תהליך העיצוב והבנייה של אתרים גם לעסקים קטנים ובינוניים.
היתרונות הם הרבה יותר מאשר "עיצוב יפה יותר" – הם מאפשרים לאתרים קטנים להתחרות טוב יותר בגוגל בשלב הקידום, שמגיע אחרי סיום הבנייה.