מהי בכלל נוכחות דיגיטלית?
האם זה לוקח זמן לבנות נוכחות דיגיטלית טובה?
וכמה זה עולה?…
אתחיל מהספויילר:
אפשר להשיג נוכחות דיגיטלית גם בתקציב צנוע. אפילו צנוע מאוד.
סבבה, אז עכשיו כשהוצאנו את העוקץ מהנושא הזה בואו נתקדם.
הביטוי "נוכחות דיגיטלית" אומר במדויק את מה שהוא עושה – לגרום לגולשים באינטרנט *לראות* אותך. להופיע בגוגל או ברשתות החברתיות.
אבל בשיווק דיגיטלי אני לא רוצה סתם "להופיע" – כי זה יקר וחסר טעם שכולם יראו אותי. מה שאני ממש רוצה זה שקהל היעד שלי יראה אותי. לדוגמה, אם אני מעצבת פנים ארצה שמי שמחפש עיצוב פנים או מתעניין בעיצוב פנים יראה אותי. נוכחות דיגיטלית טובה עבור מעצבת פנים תהיה אנשים בגיל רלוונטי לנושא שלי, שגרים במיקום שמעניין אותי, שנכנסים לבית חדש או רוצים שינוי בבית הקיים.
כשמזקקים את הכל לשורה התחתונה – אם העסק לא *יהיה* באינטרנט אז לא משנה כמה יפה הלוגו שעיצבנו, לא תהיה לנו נוכחות דיגיטלית.
רשימת המקומות שבהם אנחנו צריכים להופיע כוללת את גוגל (לצורך קידום אתרים או דפי נחיתה), פייסבוק אינסטגרם טיקטוק, לינקדאין (לעסקים), יוטיוב וגם אתרים אחרים שבהם נוכל לפרסם מאמרים או את כרטיס הביקור שלנו.
אתר או דף נחיתה?
כדי לייצר נוכחות דיגיטלית ראשונית ולצאת לדרך, אפשר להשתמש גם בדף נחיתה אבל האידיאל יהיה בניית אתר שמציג אתכם בתור אוטוריטה.
הנה דוגמה לאסטרטגיה שיישמנו במקרה אמיתי של מדריך טיולים:
בשלב הראשון התחלנו עם בקטן פיילוט – בנינו לו דף נחיתה והתחלנו קידום ממומן בגוגל. תוך ימים ספורים הוא קיבל לידים וסגר עסקאות וזאת היתה נקודת הזינוק. בחודשים שעברו בנינו לו עוד כמה דפי נחיתה ואנשים התחילו לשים לב אליו. הוא התחיל לקבל הזדמנויות יותר ויותר מעניינות והסגירות היו יותר קלות.
מפה לשם, היה לנו מספיק תוכן לאתר והאסטרטגיה החדשה היתה לבנות אתר שיהפוך אותו לאוטוריטה בתחומו. עיצבנו ובנינו אתר שיקודם גם ברמה האורגנית עם מילות מפתח, מאמרים ומיתוג שלם.
וכך היה. תוך שבועות בודדים מהרגע שהאתר עלה לאוויר הוא קיבל הזדמנויות עוד יותר איכותיות. קולגות התחילו להתייחס אליו אחרת, לקוחות התייחסו אליו אחרת, וההישגים ממשיכים לזרום גם בזמן כתיבת שורות אלה.
בשנתיים מצבו השתנה לחלוטין, הסטטוס שלו השתנה, הוא פועל היום מעמדה של כוח.
אפשר לוותר על אתר ולהישאר עם דף נחיתה?
אין בעיה להשתמש בדף נחיתה טוב כבסיס לנוכחות הדיגיטלית רק צריך לזכור שהוא לא יקודם היטב ברמה אורגנית בגלל מיעוט התוכן שיש בו. זה לא אומר שהוא לא יעלה בחיפוש אבל בתחומים תחרותיים זה לא מספיק. לדוגמה, עו"ד מקרקעין יתקשה לעשות קידום אורגני לדף נחיתה בתחום כזה רווי. הוא יצטרך להמשיך לקדם את הדף בתשלום כדי לראות תוצאות.
מתי זה כן מתאים? כשיש לך מוצר שאפשר לקדם היטב אונליין ומכסה את עלויות הפרסום פלוס רווח. יש לנו כמה וכמה לקוחות שמרוויחים היטב מדפי הנחיתה שבנינו להם והקידום עובד מעולה.
עכשיו, באופן עקרוני אפשר לעצור שם ולתת להם להמשיך לקדם רק ככה. אבל זה יהיה לא מקצועי כי מבחינה עסקית טהורה, עסק שלא מתרחב עלול למצוא שהמתחרים עוקפים אותו ולכן, כדי להקדים תרופה למכה אני ממליצה לכל לקוח שמתחיל עם דף נחיתה ורואה שזה עובד היטב להתקדם לאתר מעוצב, ממותג, שמקודם גם באורגני.
חיסרון נוסף מהישארות עם דף נחיתה שלא מתרחב זה שבשלב מסוים המסר נשחק. יש מצב שגולשים נכנסים לדף הנחיתה שלנו כמה פעמים עד שהם משתכנעים ליצור קשר. במקרה כזה, היופי של אתר הוא באפשרויות הוספת התוכן, ששומר על עניין של הגולשים.
מאיפה מתחילים כשאין נוכחות דיגיטלית?
אם אין לכם שום דבר בזירה הדיגיטלית כמו גוגל או רשתות חברתיות, או אם מה שיש לכם אינו מתוחזק היטב, עשו את הפעולות הבאות:
- וודאו שדף פייסבוק / אינסטגרם שלכם מעודכן: תמונה, טלפון, אימייל, שירותים נכונים, תאריכים או מחירים מעודכנים.
- פתחו כרטיס גוגל MyBusiness – זה בחינם!
- בקשו מלקוחות וחברים לכתוב עליכם המלצה בכרטיס גוגל MyBusiness החדש שלכם.
- הקימו דף נחיתה וקדמו אותו בגוגל ובפייסבוק.
- התחילו לכתוב מאמרים. אפילו מאמר אחד בחודש עדיף על כלום. הוסיפו את המאמר לדף הנחיתה כעמוד נוסף, פרסמו אותו ברשתות החברתיות ובהודעות וואצאפ כדי להזרים תנועה לדף הנחיתה.
- חזרו על צעד 5 עוד מספר פעמים – והנה יש לכם אתר! הוסיפו לו עמוד אודות.
- המשיכו להרחיב את האתר ופרסמו כל עמוד נוסף ברשתות החברתיות, בהודעות וואצאפ, בכל מקום שרק אפשר.
אין לכם זמן/ידע/סבלנות להתעסק עם זה? תמיד אפשר לקחת חברת שיווק דיגיטלי שתעשה עבורכם את העבודה.
מה עושים אם יש לכם נוכחות דיגיטלית שלא עובדת?
פונים למומחים שיעשו בדיקה מעמיקה ויגישו לכם מסקנות והצעת לטיפול בבעיה.
לפעמים זה משהו ממש פשוט – הגיע אלינו בעל עסק שהאתר שלו לא הופיע בגוגל. בבדיקה מהירה גילינו שהוא מעולם לא אישר לגוגל לסרוק את האתר… בום. זה פתר את הבעיה.
לפעמים זה מורכב מכך שהתחום תחרותי בטירוף ובעל העסק עושה טעויות שיווקיות… גם זה פתיר.
הכי חשוב זה לא לשבת בשקט ולהמתין שהמצב ישתנה כמעשה קסמים. הקסמים היחידים בשיווק קורים כשעושים את הפעולות הנכונות.
תמיד אפשר להתייעץ איתנו!
רחלי נטע